top of page

Storytelling wereldburgerschap

In één (les)uur vertelt Oumar Barry, een van de oprichters van stichting Andin, zijn verhaal. Oumar vertelt op een interactieve manier over zijn jeugd in Guinee, zijn vluchtverhaal naar Nederland en hoe dit zijn kijk op zichzelf, zijn loopbaan en de wereld heeft veranderd.

Oumar Barry is docent Frans, lokale politicus en volgt een master interculturele communicatie aan de Universiteit Utrecht. Zijn leven is niet altijd makkelijk verlopen. Hij is geboren in een van de armste landen in de wereld. Op zijn 25e vluchtte hij naar Nederland, waar hij na een lange tijd een verblijfsvergunning kreeg. Daarna is hij begonnen met het opbouwen van een nieuw leven: een studie, een baan en een carrière.


Door middel van interactieve storytelling gaat Oumar in op hoe zijn verleden hem heeft beïnvloed. Uitgaande van positiviteit en motivatie, bespreekt hij hoe je zelf invloed hebt op wie je bent en wat jouw impact is op de wereld.


Ook gaat Oumar in discussie met de leerlingen over relevante thema's. Welke kansen en privileges hebben leerlingen in Nederland, ten opzichte van leerlingen die in een ontwikkelingsland opgroeien? En hoe kun je de kansen die je hebt benutten om een bijdrage te leveren voor mensen die deze kansen niet hebben gekregen?


Het doel van deze les is dat leerlingen zich bewust worden van hun eigen kansen en capaciteiten en dat bij hen de motivatie wordt gewekt om deze kansen en capaciteiten ten volle te benutten.


De verhalen die tijdens deze storytelling worden verteld, worden aangepast op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. De les kan gecombineerd worden met de moderne vreemde talen Frans en Engels en worden aangepast op specifieke wensen van de school.

Project Gallery

bottom of page